ROCa runt i fjällen

Jaha, då har man gjort studiebesök i de svenska fjällen för att studera ROCar i sin naturliga miljö 🙂 I helgen gick Kiruna Extreme av stapeln. En jättekul tävling i Riksgränsens fjällvärld över 2 dagar. Jag och bror Erik var anmälda till Large (2,5 mil per dag med övernattning. Bär med allt du behöver). Frugan med kompis var anmäld till Medium, 1,5 mil per dag med övernattning och bär med allt. Så här i efterhand visade sig att jag har en mycket smartare fru än vad jag själv är… Vi trodde nog mer om oss än vad vi klarade 🙂 Efter att GPS-klockan första dagen hade gett upp efter 9,5 timme och vi kom i mål på 10,5 timme, 30 minuter över maxtid, så insåg vi att dag 2 tyvärr fick ställas in pga blåsor och skav… Frugan med polare däremot drog glatt andra dagen också!
Våra 26,8 km långa bana första dagen blev i slutändan ca 35 km plus att vi väl var uppe på en 6-7 fjäll 🙂 Vilken natur! Vilken utsikt! Fantastiskt! Och mitt i allt hittar vi en ROC 🙂
IMG_0530

En fantastik upplevelse! Blir det nästa år igen så får det bli Medium 🙂

//Oskar

2 tankar kring ”ROCa runt i fjällen

 1. Chris Bagge

  Underbar bild !
  Bara en fråga?
  Hur mycket batteri skal man kånka upp med på en bergstopp för att ROC’en kör under hela tävlingen?

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Och bilden säger bara en bråkdel om den underbara utsikten 🙂
   Ett vanligt standardbatteri på 10 Ah 🙂 Det som ingår i standardkittet på m.nu 🙂 Dock var kontrollen bemannad och de hade med sig ett extrabatteri, men vad jag hörde så behövdes väl aldrig det tror jag.
   //Oskar

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.