månadsarkiv: april 2015

300

Stort grattis till Haninge SOK som satte upp ROC nummer 300 🙂

För statistikbitare så har ROC-servern tagit emot 184000 stämplingar totalt…
ROC:ar har funnits på ca 575 tävlingar…

Ha en go helg 🙂

//Oskar

En liten tanke från Åmål som blev en pryl :-)

Jo, så i helgen har jag varit i Åmål på Swedish League som av SOFT utsedd IT-coach. Mycket kul och härligt folk! Stort tack för en kul och utmanande helg 🙂 Vi hade alla mycket att göra utom dag 2 då jag och Jonas hade en underbar sittning i skogen efter att ha fixat förvarningen som strulade. Sittandes på en bergskant med utsikten mot arenan och sjön samtidigt som löparna kämpade sig upp för berget… Solen gassade… Bättre kunde man inte ha det i den stunden!

Men som sagt ovan… vi fixade förvarningen… Jo, det var faktiskt så att båda dagarna la just förvarningen ner… Dag 1 så var det förmodligen ett internt batteri i ett Net1-modem som la av och dag 2 var det en ciggproppskontakt som gled isär och klippte elen till Net1-modemet. Så klart gick ju min hjärna igång på detta eftersom speakern för dagen då blev rätt upprörd, för han är ju beroende av förvarningen för att leverera en bra upplevelse till publik och internetlyssnare… Så vad göra… Jag hade ju 3,5 timme hem på mig att fundera… Det slutade med att jag gick in på Kjell och CO och beställde lite delar och sen grävde fram en gammal telefonkabel hemma. Fram med lödkolven och lödtennet…

Detta blev resultatet!
20150429_195500

Så vad i hela friden använder man den till? Hur löser det problemet? Ta en titt på denna bild:
20150428_204240

Hänger du fortfarande inte med? 🙂 Ta en titt på denna video:
http://olresultat.se/blog/wp-content/uploads/2015/04/20150428_204142.mp4

Det är alltså helt enkelt en master som skickar till 2 ROC:ar och båda skickar upp stämplingarna! Den ena är satt i readonly-mode i webgränssnittet för att de inte ska störa varandra. Då kan man tex koppla den ena via Net1 och den andra via 4g-modem! Eller egentligen precis vad du vill… Detta är ju så klart för den med mer prylar än nöden kräver 🙂 Eller för den som vill vara riktigt säker! Det hade ju tex räddat oss i helgen! Kontakterna är bara lödda stift 2 till 2, 3 till 3 och 5 till 5. Inga konstigheter. Kontakterna beställer man på kjell.com tex. Sök på d-sub. Länkar:
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/kontakter/d-subkontakt-9-pol-p39326
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/kontakter/d-subkontakt-9-pol-hona-p39328
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/kontakter/kapa-for-d-sub-db9-hd15-p39330

//Oskar

Sportident firmware bug

En liten bugg är hittad i nyaste firmware. Se denna info från Sportident:

Så här är det.
När man startar stationen med en bricka så den blir aktiv kan tiden hoppa max 10 sekunder. Så det är ingen drift utan problemet uppkommer vid start.
Lösning som gäller just nu är
1. starta alla enheter med en bricka
2. köra Si-master på dem för att synka tiden.
3. Den aktiva tiden måste vara så lång att stationen inte riskerar att gå i sovläge.

Vi föreslår inte att man ska byta från v618.
Ny version håller på att testas just nu, kan inte säga när den kan vara klar dock.

//Oskar

Jaha, så var det äntligen dags!

Version 6.0 är ute i det fria! Det kändes som många var på gång att skaffa B2:an… Så det är dags att få ut stödet för den. Nu är det ju rätt mycket som är tillagt och ändrat i denna versionen och den har tyvärr inte gått igenom en rigorös testorganisation på 100 personer som har testat alla olika kombinationer och möjligheter. Så snälla, rapportera direkt om ni hittar några buggar eller något ni tror är buggar! Jag har haft lite pressat schema och ont om sömn sen ett bra tag tillbaka, därav tidsbristen för rigorösa tester…
http://roc.olresultat.se/ver6.0/

Lycka till ute i skogen! Själv ska man till Åmål i helgen och hjälpa till med tekniken 🙂

Mvh Oskar