Version 6.9

Då har jag till slut släppt 6.9 med ett antal buggfixar och några nya funktioner.

Nästa steg blir att uppdatera ROCen med den senaste versionen av operativsystemet den rullar på, Raspbian. ROCen rullar på den äldsta versionen av Raspbian som nu längre inte går att uppdatera och få ny firmware på. Därav inget stöd för Raspberry 4 ännu. Det är ett rätt stort jobb att installera ett nytt operativsystem och sedan installera alla beroenden och konfigurera dem som de är i den gamla. Det kräver även vissa ändringar då nya operativet inte beter sig som det gamla i alla lägen.

Ett projekt som pågår parallellt är att konvertera serversidan från ASP till PHP. Delarna mellan ROCen och servern är konverterade och införda i 6.9. Själva gränssnittet på servern passar jag på att göra om helt i PHP för att få det smidigare att jobba med.

//Oskar

7 tankar kring ”Version 6.9

  1. Stefan

   Dragit kilometer efter kilometer med militärens telefontråd för att lösa radiokontroller via samlingsboxar. 😉

   Svara
 1. Chris

  Spännande
  Mycken tack till dit stora arbete Oskar ;-). Använde också ROCar vid JWOC i Danmark men telebolagen vil inte sätta upp extra master här.
  Jag kommer snarast att testa hur våra Hilink modem rapporterar! Det ger en bra magkänsla när man kan testa om GSM länken är marginell. Nu när du släppt att man kan skicka up på COM-porten måste jag se till att få färdig min ”sim-sala-bim” till TinyMesh. Har skrivit mjukvara och håller på at få färdig en prototyp av hårdvaran.

  Svara
 2. Joakim

  Tack för enormt bra jobb!

  Efter att jag uppgraderat till 6.9r1 så får jag ”MiniCallHome failed 372 times before this time” konstant på alla ROC:ar och siffran bara räknas upp.

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Lite problem vid konverteringen till PHP… Sorry. Funkar nu hoppas jag?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.