månadsarkiv: november 2014

Sammanfattning

Jaha, så går säsongen mot sitt slut… Lite för sifferbitare:

Totalt har över 150 000 stämplingar tagits emot av ROC-servern.
216 ROC:ar finns i 6 länder (men har använts i fler länder)
Ca 663 ROC:ar har använts på ca 431 tävlingar

Fantastiskt kul! Får hoppas på ett bra 2015 också!

Snart kommer det att ske en serverflytt igen pga nytt jobb för undertecknad återigen. Som vanligt har jag dock förhandlat så servrarna får följa med mig 🙂

//Oskar

Samlingsboxkorrigering

Jag har tidigare skrivit lite om problemen som 25-manna fick med samlingsboxarna. Efter lite detektivarbete tillsammans med Sune som har utvecklat boxarna samt lite mer info om vad som verkligen hände från Henrik så var det helt enkelt inga problem med samlingsboxarna, utan de fungerade precis som de skulle.

Problemet var tappade stämplingar och okända brickor. Detta blev det pga man hade programmerat flera SI-mastrar i Extended Mode, vilket man inte ska göra med samlingsboxarna. De ska alltid vara i EJ Extended Mode samt 4800 bit/s. Det var alltså ett handhavandefel vid programmeringen av SI-mastrarna.

Sune har nu för att minimera problem programmerat om koden för samlingsboxarna så att de stödjer både extended mode och ej extended mode. Man kan skicka in sina samlingsboxar för omprogrammering för en mindre kostnad, se mer på http://hem.bredband.net/sunjo/ .

Glöm inte att de dock fortfarande måste programmeras för 4800 bit/s!! Detta har att göra med hur lång kabel man kan ha. Om man skulle stödja 38000 bit/s skulle man inte kunna ha så långa kablar som man kan ha idag.

//Oskar