månadsarkiv: februari 2014

Version 4.1

Goddagens!

Jag tänkte att vi firar den 90:e ROC:en med att ge ut version 4.1 av ROC. Den har följande nyheter:
-Stöd för SIRAP-protokollet. Du kan koppla en ROC direkt mot program som har stöd för SIRAP, tex OLA. Om den är inställd i detta läge så kommer den försöka ställa klockan 5 ggr vid uppstart och sedan fortsätta även om den inte har internetkontakt. Emit får se upp då man då använder ROC:ens tid. Viktigt att ROC:en då har internetkontakt för att ställa klockan. SportIdent har inte detta problem. I OLA startar man inläsning av onlinetider och kryssar i SIRAP-rutan på den PC som tar emot stämplingar. Dess IP-adress matar man in i webgränssnittet. Glöm inte att ROC:en måste starta upp 1 gång med nätverk för att ta emot inställningarna!

-Ny funktion, man kan välja att ROC:en ska anropa valfri webadress efter varje batch av stämplingar den skickat.

-Stöd för APN-user och APN-Password för 3g-modem.

För att uppdatera, gå in i web gui:t och kryssa i uppdatering. Ingen ny image för 4.1 ännu.

Denna nya version ska vi testköra fullt ut på Hallandspremiären nästa helg. Ska bli speciellt kul att testa en Wifi-länk från sista kontrollen med en ROC som kör SIRAP direkt till sekretariatet 🙂

//Oskar

Ny server

Då har ROCs server flyttat till mitt nya jobb, DH Solutions, som var snälla nog att låta mig hosta servern i deras hostingmiljö. Allt verkar ha gått bra vad jag kan se. Säg till om ni upplever något fel!

//Oskar

Nya utmaningar

Då sitter jag här och har precis slutat mitt jobb på Lokaldelen/ClearSense. Imorgon börjar jag jobba på DH Solutions i Halmstad. Spännande. Känns overkligt efter 9,5 år på Lokaldelen!

Så för de av er som har mailat mig på oskar.berg (@) lokaldelen . se, ni får maila mig på:
oskar.berg (@) tele2.se

//Oskar