månadsarkiv: februari 2019

Så var det dags igen

Dags för mig att rulla vidare. Jag slutar mitt jobb på Advania för andra gången tyvärr, kommer sakna alla härliga arbetskamrater! Från 1 mars arbetar jag på Region Halland som har en av Hallands största IT-miljöer, svårt att motstå detta 🙂

Detta innebär att jag återigen får flytta min blogg och servern för ROCarna. Ikväll har jag börjat med bloggen. Den är nu flyttad till en server på SOFT. Meddela gärna om det är något som inte fungerar!

Någon av de närmaste dagarna kommer även ROCarnas website att flytta.

Med vänlig hälsning Oskar

Tredje nya funktionen när jag ändå är igång

Efter önskemål från flera att kunna skicka stämplingar från en ROC via en samlingsbox så kommer nu funktionen i version 7.

Vad man får tänka på här är att samlingsboxarna kör 4800 bit/s på alla in-portar och även på ut-porten. Ut lägger den även på en liiiiiten paus mellan varje stämpling. Kopplar man då in 2 ROCar som skickar stämplingar i 4800 bit/s, så kommer samlingsboxen att tvingas att slänga stämplingar. Tänk även på att om du har kopplat in ytterligare en samlingsbox i den första så räknas de stämplingarna också in.
Att få in stämplingar så man fyller 4800 bit/s kräver dock en hel del enheter kopplat till ROCen och många löpare samtidigt.

Med denna funktion så läses heller inte SI-enhetens historik ut då det är SportIdentenhetens raw-data som skickas.

Seriekabeln mellan ROC och dator är en så kallad nollmodemkabel eller laplinkkabel för er som var med på den tiden 🙂 Det är alltså en hona-hona korsad kabel.

Med vänlig hälsning Oskar

Ny funktion i ROCen på väg

Efter årets teknikfrossa i Örebro så testade vi att köra rå SI-data direkt från SI-enheterna till en nätverksdress på Björns önskemål. Anledningen är att han då kan ha en ROC i sitt Racom-modem där han redan i första radion i skogen kan terminera TCP-sessionen och låta radioprotokollet sköta omsändningar mm. Sen skapar mottagande radio en ny TCP- eller UDP-session mot någon utrustning på nätverket. I vårt fall testade vi med Tibbos virtuella com-server (finns att ladda hem på http://tibbo.com/support/downloads/tdst.html ).

En video som visar hur funktionen funkar i ROC-världen 🙂

Funktionen kommer i nästa version av ROC som förmodligen får version 7.0.

Intressant hade ju varit om tex OLA och MeOS införde funktionen att ta emot rå SI-data över nätverket, då behöver man inte gå omväg via en virtuell com-port.

//Oskar