Förstasidan

Hej på er! Det har varit tyst ett tag, men det beror på att jag och bror kämpar hårt med att teknikifiera 25-manna. I år hoppas vi bjuda på resultatskärmar på arenan med resultat utan scrollning. Alla deltagare visas hela tiden. Detta kommer att kräva 25 stycken 46″-skärmar med varsin ROC kopplad till varje TV. Vi har valt att utveckla denna lösningen för att enkelt kunna styra alla TV och få lite intelligens i dem. På en ROC rullar en OLA-server som skapar resultat och som vi sen återanvänder för att göra våra egna resultatfiler. Det finns även stöd för onlinekontroller och förvarning.
Och därmed kommer vi in på nästa feature vi tänkte servera er på 25-manna… 3 stycken 50″-skärmar med förvarning i växlingsfållan. Hoppas det blir bra.
Vi kommer även att ansvara för 12 onlinekontroller och mål och växling online.
Wish us luck 🙂

Just det, förstasidan ja… Den var ju rätt seg ja 🙂 Nu har Stefan Månsson levererat en grymt optimerad SQL-kod för laddningen, tack Stefan! Nu tar det 2 sek istället för 13 sek att ladda sidan 🙂 Skrik till om det är något som har slutat fungera 🙂 Betatestarna hade semester idag också 🙂

Och förlåt till er alla som mailar mig, men får sena svar… Jag har jobbat järnet på denna lösningen i fler månader och dygnet har bara 24 timmar som ska räcka till familj, jobb, sömn, ROC och lite annat också 🙂

//Oskar

7 tankar kring ”Förstasidan

 1. Felix

  Blev tyvärr inget 25-manna för klubben så jag kunde inte följa tekniken på plats, så hur gick det?

  Svara
 2. Stefan

  Hela 2 sekunder – det skall nog gå att optimera ännu mer 😉 Skall se om jag kan återkomma med ytterligare förslag 😉

  Svara
   1. Stefan

    Kommer du inte göra om jag ber dig bygga om hela databasen 😉 Vilket jag dock inte tror är tvunget.

    Svara
 3. Tompa

  Reflektion på förvarningen. När den väl kom igång så var det allmän förvirring vad de 3 skärmarna egentligen visade. Med gemensamma lagledarkrafter så tror jag vi tillslut lyckades tyda resp skärm 🙂
  När skärmarna uppdaterade sig var det inte så lätt att se vad det var som ändrat sig (hur många lag som tillkommit).
  Bästa hade ju varit om lagen presenterades överst så fort de stämplade. Förstår dock problematiken med det. En annan variant hade kanske varit att färgmarkera ”de nya” lagen.
  Av någon anledning dök vissa löpare aldrig upp på skärmarna. Jag var så klantig att jag missade min egen växel för jag stod och glodde på skärmarna 🙂
  Helt klart på rätt väg i alla fall!

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Stort tack för inputen!! Jag är den första att erkänna att den inte var 100% 🙂 Det var första året och lite test så. Det var till och med en liten bugg i början som gjorde att den sorterade alfabetiskt, inte numeriskt… Men det löste vi snabbt. Sen skulle det SJÄLVKLART ha suttit lappar under varje TV med info. Blev aldrig av i hastigheten.
   Att vissa inte kom upp gissar jag berodde på kontroll 37… Vi hade trådat alla förvarningar utom 37:an just för att få stabil leverans till förvarningen och speaker. 37:an låg lite längre bort, så där körde vi Net1.. Och just den hade problem med mottagningen så klart.. Fast vi hade varit där och mätt 2 veckor innan utan problem!
   Det var helt klart lite för grötigt… Vi funderar på att ha alla lag uppe på skärmarna så alla lag alltid är på samma ställe. Då behöver man inte leta. Sen var det någon som sa att man skulle kunna ha som skidskytte… Prickar för varje löpare som förvarnas… Det känns som en väg att gå tycker jag!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.