Buzzer

Så har vi kommit fram med en ny läcker detalj. Vi har byggt in en liten buzzer (minihögtalare som kan pipa) på Raspberry Pi:ns GPIO-pinnar. Detta använder vi till att onlinekontrollen efter igångsättande piper 3 sekunder när den är klar att användas. Då har den nätkontakt och den har gjort en lyckad Call Home till webservern.

Sen är meningen att den även ska pipa 3 sekunder vid första stämplingen som går fram. Detta för att den som sätter ut kontrollen inte ska behöva gå in på en websida och titta om den har kommit fram. Det räcker alltså att kontrollutsättare provstämplar. Piper sen Raspen så är allt ok.

Buzzern är den lilla runda svarta klumpen uppe till vänster på kretskortet.

Buzzer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.