Hallandspremiären

Under en helg i tidiga vårtider kör vi i södra Halland 3 tävlingar varje år som benämns Hallandspremiären. I år fick vi uppleva både minusgrader och även små snöflingor… Hårdtest av tekniken 🙂 För första gången testade vi de 10 resultatskärmarna som Halmstad OK, OK Lindéna och Laholms IF OK har köpt in gemensamt.

För att presentera resultat på skärmarna hämtade vi inspiration från OLA:s resultatmodul, men gjorde en egen version av den med lite vidareutveckling. Vi fixade så att radiokontrollerna kom upp på skärmarna också. H21 Och D21 tex hade 3 radiokontroller samt totalresultat. På så sätt kunde man följa hur det gick ute i skogen. Vi hade även en resultatlista för allas resultat från sista kontrollen till mål, en tävling i tävlingen.

Vi var lite tveksamma att hänga ut skärmarna med minusgrader ute, men gjorde så till slut. Och skärmarna blev den naturliga samlingspunkten! Succé!
20130309_13215320130309_132156

Resultatskärmarna finns numera att hyra för andra klubbar om så önskas. Det är 10 stycken 46″ led-TV med inbyggd webbläsare som stödjer javascript. Kostnad 4000 kr för ett endagsevenemang och sedan 2000 kr per evenemangsdag som tillkommer i samband med den första. En kostnad på 800 kr i hanteringsavgift tillkommer då det är mycket jobb med utlämning, återlämning och kontroll av skärmarna. Transport står den som hyr skärmarna för. Skärmarna finns i Halmstad.

Betydligt skönare var det på fredagens natt-tävling då vi hade resultatskärmarna inomhus! Dock skapade det ett annat problem då arenan låg 3 kilometer därifrån. Vi fick helt enkelt kopiera resultatfilerna till internet från arenan för att sedan ladda hem dem till en server där resultatskärmarna var. Det gick utan problem!

20130308_211116

Improviserat kontor där Erik sitter och skapar html-filerna för att dela upp klasserna över skärmarna på ett bra sätt 🙂

20130308_193911

Ute i skogen testade vi våra onlinekontroller för första gången i skarpt läge! Funkade kanon så när som på en som tejpades fast direkt på kontrollstativet. Vi tror att skakningarna blev för mycket för den när folk stämplar. Man lär sig…

20130309_10481220130309_104818

Observera skarvkabeln för att få upp modemet högre och därmed bättre mottagning 🙂

Vi körde även checkenheterna online vid start. De ftp:ade upp en fil med alla checkningar var 30 sekund. När starten stängde så laddade vi hem filen och läste in den i OLA och fick på så sätt en ögonblicklig bild av kvar-i-skogen innan starten ens hade plockat ihop.

bild7

Vi hade även förberett för att ha en förvarning via en websida som gjorde direktanrop till MySQL-databasen. Tyvärr blev det aldrig av då vi i sista stund bytte MySQL-server och den nya inte var konfigurerad för att ta emot anrop externt. Sen rann tiden ut och tävlingen var igång 🙂 Vi testade den dock i efterhand, och den fungerade finfint den med.

Vi var 3 personer som hjälptes åt att ratta tekniken under hela helgen, jag, Erik och Stefan Bengtsson i OK Lindéna.

Efter detta evenemang så hittade vi ett antal saker som kunde göras bättre, och de ingår nu i ROC 2.0 (Radio Online Control). Den ligger i utveckling tillsammans med förändringar i OLA för att göra så att man kan få start, mål, kontroll och check online direkt in i OLA! Den första betan är här av både ROC, webservicarna samt OLA. Ska bli spännande att testa i kväll!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.