Hallandspremiären 2017

Då är vårens megahelg över och det har väl gått rätt bra. Ibland märks det att man blir mosig i huvudet som tex när vi hade check online och vi först la in kodsiffran för check som mellantidskontroll i OLA och inget funkade. Sen ”rättade” vi det och satte den som kontroll… Den ska ju stå som check.. Hur solklart som helst… Det blev minutstartlistor den dagen 🙂

Totalt hade vi 23 ROC:ar igång samtidigt under tävlingen
11 stycken till resultatskärmarna. 1 master och 1 bakom varje av de 10 TV:na.
2 stycken till miniknatet. 1 till onlinekontroll/foto och en till speaker förvarning med skärm på.
4 stycken på check online
3 stycken på radiokontroller i skogen
1 på sista kontrollen
1 på mål online
1 till ”kvar-i-skogen”-skärmen.

Utöver det så hade vi vanliga windowsdatorer:
3 avläsning
4 direktanmälan
1 anmälan till miniknat
2 speaker
2 sekretariat
1 server
1 reservserver
1 röd utgång

…och 1 miniknatsfärglaser och en kartutskriftfärglaser samt en svartvit laser för listutskrifter.

Det var lite prylar att hålla igång 🙂 Dessutom arenaflytt mellan fredag och lördag. Konceptet var nattävling på fredag kväll i Tylesand och sen medel och lång i Skogaby. Så fredagen spenderade vi förmiddagen i Skogaby för att dra kablar och diskutera miniknatets utformning för att passa IT-fieringen 🙂
Fredag eftermiddag och natt körde vi nattorienteringen. Hem och sova ett par timmar och upp och köra lördagens tävling. Hem och stirra på melodifestivalen, undras vilken låt som vann? 🙂 Sen upp i gryningen på söndagen och köra ett race till.
Mellan varje tävling så plockade vi som vanligt ihop all elektronik och tog hem för att sedan sätta upp den i gryningen igen.
Som vanligt var vi det vanliga inövade gänget som körde helgen. Jag från Halmstad OK, Stefan från Lindena, Håkan från Laholm och Erik som inlånad från Garda OK. Inövat team!

Förändring för i år, jag har byggt ett garage där vi kan ha prylarna 🙂 Lite enklare än att släpa in allt i hallen varje kväll. Även betydligt mer politiskt korrekt hemma att låta grejerna vara i garaget 🙂

För att ta det först som ligger mig varmt om hjärtat, miniknatet 🙂 Där hittade jag bara en bugg faktiskt trots nyutvecklad miniknatsmodul. Det var om man körde samma SI-pinne på 2 olika barn så kom båda namnen med på diplomen, måste fixas 🙂 Annars funkar det som så här:
Barnen anmäler sig och man matar in dem i en anmälningsdialog som nås via http://ROCdiploma. Så klart har Julia en SIAC1-pinne till miniknatet 😉

När de närmar sig sista kontrollen…

…så fållas de in mot kontrollen. På sista kontrollen sitter en ROC med en kamera kopplad via USB.

När de stämplar så tas en bild på barnen och SI-numret slås upp i databasen (inte OLA, utan helt egen databas). Sen slår den ROC:en ihop en diplombild, namnet och den tagna bilden på barnet till ett diplom som skickas till en färglaser som står i måltältet (via en radiolänk).

Samtidigt får speakern på sin skärm (som styrs av en ROC) upp förvarning på barnen. Detta kräver så klart att barnen har nummerlappar som man också matar in i anmälningsdialogen. När de sen kommer springande på upploppet så kan speakern prata om dem och heja på dem. Bra för speakern att ha lite att prata om innan de stora klasserna kommer igång.
Sen kommer då barnet i mål och får sitt diplom i handen tillsammans med ett pris = Succé 🙂 Många glada barn och föräldrar kan jag säga!

Dessutom kom bilderna från miniknatet upp på en resultatTV i resultattältet där den växlade mellan alla bilderna från miniknatet. Ja, en annan dag på bilden nedan mot bilden ovan 🙂

Som vanligt hade vi så klart resultattält med TV-skärmar. Mysigt med ljuset från tältet 🙂

En ny cool funktion är kvar-i-skogen-räknaren för OLA! Hur många gånger har du mot slutet av tävlingen fått frågan ”-Hur många är det kvar i skogen?”… No more säger jag 🙂

I år hann jag till och med ta äldsta dottern och hennes kusin på en U2-bana, och se vad vi hittade 🙂 Det var dålig mottagning, så modemet är upphissat på pinnen ca 4 meter.

Jag misstänker att vi även var först ut med nya OLA i år. Vi hittade en bugg där en direktanmälan hamnade bland anmälda i dialogen, men den sparades aldrig i databasen… Farligt… Felanmält till SOFT. Den ekonomiska rapporteringen var tyvärr inte färdigutvecklad kändes det som och inte helt genomtänkt. En dialog med SOFT pågår och vissa rättelser är inlagda i Eventor.

Annars var det en härlig helg med strålande solsken på lördagen! Underbart att säsongen är igång igen 🙂 Nästa evenemang är som IT-coach i Karlskrona i april. Sen är det 10mila och hjälpa till med onlinekontrollerna där. Sen rullar det på med Vårruset (TV-skärmar för resultat). Efter det blir det ett traillopp i juni. Sen får vi se 🙂 Förhoppningsvis ska man väl hinna med lite orientering i skogen också 🙂

//Oskar

2 tankar kring ”Hallandspremiären 2017

  1. Ludvig

    Fungerar ”kvar i skogen” funktionen även tillsammans med Meos? Har någon testat?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.