Full fart framåt

Efter att onlinekontrollen har funkat kanonbra på Silva League-finalen så är den nu uppdaterad att klarar kodsiffror även över 255, dvs upp till 1023 precis som SI-mastrarna stödjer.

Nästa utmaning (som jag vet om) är DM-sprinten i Halland som går av stapeln söndag 26/5. Då kör vi även Halmstad Cityorientering där onlinekontrollen kommer att finnas på 2 ställen längs med banan också! Så klart har vi check och start online också 🙂

Hittills har 6 personer laddat hem version 2.0 utöver jag själv och bror min. På siten finns onlinekontroller från 6 olika klubbar registrerade! Kul!! Bara hör av er om det blir problem eller om ni har förslag på förbättringar! oskar.berg (at) tele2.se. Eller skriv en kommentar på bloggen.

//Oskar

4 tankar kring ”Full fart framåt

  1. Joakim Berglund

    Roligt projekt och riktigt bra initiativ!
    Ska bli spännande att testa, måste bara gräva fram en USB-master 🙂

    Har ett par funderingar..
    Fungerar det bra även där det bara finns gprs/edge?
    Ni nämnde trådlös SI-master för ett tag sen, det lät intressant! Vad funderade ni på för lösning där?
    Är det något i den här stilen ni använde som buzzer? http://www.electrokit.com/summer-4-khz-miniatyr.46757

    Svara
    1. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Tack för berömmet! Inspirerar! 🙂 Du får rapportera succé och motgångar 🙂

      Jag skulle tro att det funkar på gprs/edge, bara ditt modem stödjer det. Det är så lite data som skickas. Jag har haft den på platser där jag inte haft mottagning, men sen slängt på en 5-meters USB-skarvkabel och slängt upp modemet i ett träd, och då har det funkat. Säkerligen ingen hastighet, men det funkar 🙂

      Ja, dels har ju Sportident en trådlös master på gång, men det vi främst tänkte på var någon form av bluetoothlösning. Dock fick denna funktion stryka på foten så länge för att få fram version 2.0 i tid till Silva League-finalen

      Den buzzern är en vanlig buzzer, den funkar, men ger bara ett ljud ifrån sig, en piezo buzzer däremot belönar dig med en trudelutt när den är online samt när din första teststämpling kommit fram till servern 🙂 Jag köpte en 20-pack av dessa:
      http://www.adafruit.com/products/160
      Och med dessa så blir monteringen av buzzern lekande lätt:
      http://www.adafruit.com/products/794

      Mvh Oskar

      Svara
      1. Joakim Berglund

        Nu har jag provkört och jag måste säga att det fungerar grymt smidigt. Fick starta om raspen några extra gånger innan mjukvaran och namnet blev rätt men sen gick det kanon. Ser fram emot att köra på tävlingar framöver!
        Har ett par funderingar/förslag också:
        – Jag hade bara tillgång till en SI-master så jag fick koppla fram och tillbaks mellan datorn/siconfig och raspen och jag lyckades inte få raspen att börja skicka stämplingar utan att starta om. Är det möjligt att initiera SI-mastern utan omstart? Ännu smidigare vore förstås att kunna programmera om mastern direkt via raspen 😀
        – Jag tänkte jag skulle försöka krympa imagen lite så den går in på mitt 2GB kort men jag lyckades inte logga in via ssh. Vad är standardanvändare/lösen? Skulle det gå att installera ROC-programvaran på denna: http://sirlagz.net/2012/08/18/raspbian-server-edition/ ?

        Tack för att ni lägger ner tid på att utveckla sporten!

        /Jocke

        Svara
  2. Joakim Berglund

    Tack för länkarna. Hittade lite andra trevliga prylar där också så det kanske blir en beställning 🙂

    Trevlig nyhet att en trådlös master är på g. Känns som det smidigaste alternativet då jag gissar att man på så vis slipper ett extra externt batteri.

    Jag återkommer!

    /Jocke

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.