Strömförbrukning

Hur mycket ström som går åt på onlinekontrollen är ju tämligen viktigt. Efter tester av onlinekontroll 1.0 som då består av en SI-master, Raspberry Pi, 3G-router och 3G-modem så höll vårt testbatteri strax över 7 timmar. Det funkar, men man har inte mycket till marginal när batteriet börjar bli lite äldre.

Efter lite forskning på internet så lyckades jag få till så att Raspen själv kopplade upp 3G-modemet. Detta innebär att vi blir av med 3G-routern som drar 300 mA. Efter praktiska tester så visade det sig att batteriet nu höll i över 13 timmar! Ett litet aber är dock att jag inte lyckas få Raspen att göra uppkopplingen automatiskt om man byter 3G-modem. Man måste helt enkelt in och konfigurera lite i Raspen när man har bytt 3G-modem. Valet kvarstår dock att man kan köra med 3G-router som är helt automatisk om man vill och har man mer kunskaper om Raspen så kan man ge sig in och konfigurera själv och därmed få mer batteritid.

Så här ser onlinekontrollen ut numera, så enkel och inte mycket att bära eller montera upp.

Onlinekontroll_utan_3g-router

//Oskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.