Onlinekontroll 2.0

Efter tester av version 1 av vår onlinekontroll så har vi så klart kommit på en del förbättringar som vi vill genomföra. Bland annat var det fortfarande en hel del manuellt arbete med att lägga upp en tävling på webben som kunde gå fel om man inte visste vad man gjorde. Vi strävar efter att göra ett så enkelt system så att alla ska kunna använda det!

Efter testerna så blev Henrik Bengtsson, utvecklare av OLA, också involverad och kom med idéer som vi ska införa. Han blev precis som vi väldigt inspirerad av onlinekotrollen, så nu ska han ordna en ny importdialog för onlinekontroller i OLA för detta. Tillsammans har vi kommit fram till följande förbättringar:

  • Onlinekontrollerna ska kunna agera Mål, Start, Check och Onlinekontroll. Ingen omkonfigurering behövs på onlinekontrollen. Man kommer att göra all inställning i OLA.
  • Radiokontrollen skickar endast radiokontrollens ID-nummer (i vårt fall nätverkskortets MAC-address då den är unik World wide), kodsiffra, SI-bricknummer och tidpunkt när den sattes i SI-mastern till webben.
  • Om Raspen råkar starta om så rensade den förrut datakatalogen, men det ska den inte göra längre.
  • I OLAs importdialog talar man om vilka radiokontrolls-ID-nummer som man har i sin tävling, webadressen till servern samt hur ofta man vill hämta. Sen ligger OLA och hämtar all denna data från webservern. I OLA har man då konfat vilka kodsiffror som är Start, Check, Mål och onlinekontroller. På så sätt kan man tex få in pinnstartstider i OLA online.
  • Skippa 3G-routern.
  • Trådlös SI-master så man kan sätta Raspen en bit bort utan kabel till SI-mastern är en fundering vi har också, dock inte säkert att den kommer med i 2.0.
  • Väderskydd av mer permanent stuk än plastpåsar som vi har kört med hittills.

Det kommer bli så snyggt! Nu väntar vi med spänning på OLAs testversion. Onlinekontrollen 2.0 är klar för test och webservern 2.0 är också klar för test.

Vi har även varit i kontakt med utvecklaren av Sportsoftware och förklarat våra idéer. Där fanns lite andra önskemål från deras sida som vi eventuellt kommer att införa för att de ska lägga in stöd för onlinekontroll åt er som använder deras program.

Förmodligen kommer vi testa version 2.0 i samband med SprintDM i Halmstad i maj. Även Henrik ska testa den på en tävling i maj. Misstänker att version 2.0 kommer dyka upp på något av Garda IK:s tävlingar/träningar relativt snart också 🙂

//Oskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.