SMS

Jaha, så har jag äntligen fått samma problem som en del av er andra har fått 🙂 Köpte ett nytt 4g-modem, ett ZTE MF 823. Stoppade in mitt Telia-SIM med abonnemang. Funkade inte på ROC:en… men vad i hela… MF 823 funkar ju i alla lägen och grymt snabb på att koppla upp! Jaja, in med SIM:et i mitt gamla MF 823… funkade inte… MEN VAD I HELA….. Efter mycket om och men kom jag på att så fort jag hade startat ett grafiskt gränssnitt på ROC:en och surfade så blev jag omdirigerad till modemets webserver för att läsa ett reklam-SMS som Telia hade skickat… Ahaaa… leta lite till…

Modemet kidnappar helt enkelt alla DNS-anrop och talar om att man ska gå till dess sida istället den lilla boven… Men jag VILL INTE läsa mina SMS just nu… Jag vill köra min ROC!!

Så i nästa version finns nu en funktion som jämför om ett DNS-uppslag på roc.olresultat.se blir samma adress som modemets adress… Då är DNS-omdirigering aktivt… Då ändrar jag DNS-server på ROC:en till googles DNS-server 8.8.8.8. Så var det tack och good bye på DNS-omdirigeringen 😉 1-0 till Oskar… Mutter… att man ska behöva göra detta…

Nu har jag 2 nya modem att försöka få igång 🙂

//Oskar

8 tankar kring ”SMS

 1. Christoffer

  Hur kan man själv identifiera felet?

  Jag har en Huawei e3276 som jag köpte från Tradera som är ej är låst dock står det STC på det (Saud arabia Telecom Company). Ibland kopplar den upp sig med ROC:en inkopplad och ibland inte…..

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Du borde kunna stoppa in modemet i en PC och kolla om du har SMS.
   //Oskar

   Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Hej! Nej, tyvärr inte. Det kommer i 6.2 som jag sitter och filar det sista på nu.

   Svara
 2. Lars Karlsson

  Väntar..
  Vill inte råka ut för att få SMS till modemet igen.
  Numret var gammalt och någon skickade ett skräp SMS till det.

  Svara
 3. Dennis Roos

  Råkade precis ut för samma sak. Workaround :
  Redigera:
  /etc/dhcp/dhclient.conf
  och avkommentera och ändra/korrigera raden:
  prepend domain-name-servers 8.8.8.8;

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Eller ladda hem 6.2 nu 🙂 Jag valde att bara sätta 8.8.8.8 om DNS-kidnappning är aktivt. För ju närmare DNS-servern finns, ju kortare svarstid förhoppningsvis tänker jag.
   //Oskar

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.