Resultatscript för den teknikintresserade

Jaha, så har vi kommit till teknikgodsakerna 🙂 Jag har nu sammanställt alla script och html-filer för resultatskärmarna vi hade i helgen. Bara att ladda hem! Hur ska jag nu förklara detta… Om vi börjar med katalogen ”Resultatserver på arenan” så ligger katalogen c:\inetpub\wwwroot. Det är en IIS-servers standardkatalog. Där ställer jag in att OLResultat ska skapa sina resultatfiler, inkl radiokontroller och ”sista till mål”. I den katalogen finns sen 1.html osv… 1.html visas på resultatskärm nummer… osv. I 1.html ställer man då in vilka resultatfiler som ska visas på den skärmen. I den katalogen finns även ett par asp-script som kör direkt mot databasen på MySQL-servern.

forvarning_kontroll.asp -> Förvarning från kontroll 100. Körs från någon av 1.html mfl som sköter uppdateringen.

forvarning_kontroll_21tum.asp -> Förvarning från kontroll 100. Körs från någon av 1.html mfl som sköter uppdateringen. Anpassad för 21″ skärm.

forvarning_kontroll100.asp -> Samma som längst upp, men bättre namn på den 🙂

forvarning_kontroll250.asp -> Samma som ovan fast kodsiffra 250.

forvarning_mal.asp -> Ger en lista med alla som har gått i mål efter avläsning. Ger tid för målgång, tid man sprungit samt preliminär placering för de X senaste som kommit i mål. Läggs in i typ 1.html för uppdatering.

forvarning_mal_21tum.asp -> Samma som ovan fast med autorefresh var 2 sekund, körs fristående, typ på en PC efter avläsningen.

Och till katalogen SkickaOnlineResultat, den skickar upp alla resultatfiler löpande till en ftp-server som man skapar på sin webserver på internet.

Över till Webservern. Under katalogen IIS så finns en katalog som heter FTP\Hallandspremiaren. En sån skapar jag per tävling. I underkatalogen FTP är FTPs hemkatalog dit resultatfilerna kommer som man ftp:ar upp med scriptet ovan. Filen unzip.bat ställer man in så uppackningarna hamnar i rätt katalog. Sen startar man den innan tävlingen så ligger den igång hela tiden och packar upp alla ftp:ade filer och flyttar dem till webkatalogen.

I \IIS\Util\ ligger 2 utils 🙂

I \IIS\Websites ligger www.olresultat.se som är en website i IIS. Där under har jag skapat hallandspremiaren2014. En sån katalog skapar jag också för varje tävling. I denna ligger ett exempel från i helgen då vi körde 3 tävlingar. Då får man manuellt varje morgon styra om i unzip.bat ovan så filerna hamnar i rätt katalog.
Sen under varje tävlingsmapp så får man kopiera in en egen grafikbild och ändra totalrestop.html med rätt text och detaljer för bilden. Sen behöver man inte göra mer där, utan det kommer nedan…

I katalogen\Script\ har ni dels en katalog för MySQL-backup, den bjuder jag på 🙂 Och sen finns en katalog som heter TotalresRun. Den bat-filen kör jag som Scheduled task på webservern var 5 minut. Den letar upp alla tävlingar och skapar en totalres.html i varje tävlingsmapp med uppdaterad data från alla resultat*.html som har blivit uppladdade.

Ja, det var väl allt för denna gång. Jag förstår om detta inte är någon detaljerad instruktion 🙂 Ställ frågor om ni är intresserade och stöter på hinder som ni inte tar er förbi. Hör gärna av er om ni använt dem också, kul att veta 🙂

Mvh Oskar

16 tankar kring ”Resultatscript för den teknikintresserade

  1. Felix

    Trevlig läsning!

    en fråga:
    ”forvarning_mal_21tum.asp” tar den målstämplingen från avläsningen eller måste målenheterna vara online?

    Svara
    1. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Den tar från avläsningen. Från början tog den från mål online, men eftersom utläsningen inte hade blivit gjort så fick de Ej godk…. Sen när de läste ut så ploppade de upp rätt, så jag ändrade den till att gå på utstämplingen 🙂
      //Oskar

      Svara
  2. Chris Bagge

    Hej
    Vi i FIF Hillerød har börjat använda MeOS här i Danmark, och vill då också gärna använda ROC.
    Jag har fått tag i en ”Rasp”. Det fungerar fint på LAN, men Rasp’en vill inte jobba ihop med det Huawei E173 modem jag har från TDC (det stora danska telebolaget). Modem’et fungerar fint med både Windows och Mac. Finns det några möjligheter för at debugga?

    //Chris Bagge

    Svara
    1. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Hallau Chris!
      Vad trevligt! Jag såg en betaversion av MeOS med stöd för ROC, jag vet inte om den är släppt ännu? Men det kanske du har koll på?
      Jag fick ditt mail om debuggingen också, jag återkommer med svar där. Har varit i London i helgen 🙂
      //Oskar

      Svara
      1. Chris Bagge

        Hej Oskar,
        Hoppas du haft en fin helg i London.
        Känner något till MeOS, då jag är den som håller på med at översätta teksterna från svenska till danska. Erik (Melin altså) släppte ut 3.1 beta 2 den 22-02-2014. Vi har använt dens möjlighet för att skicka upp online resultat til web’en. Som jag kan se det, funkar den fint.

        Har också pratat med Simon Harston (jsh.Radio). Konceptet hans är fint med eget mesh nätverk och sladdlös uppkoppling af SI-enheten. Inga söndertrampade sladdar. Kompletterar er lösning på kortare avstånd. Har dock problem med längre avstånd.

        //Chris

        Svara
        1. Oskar Berg Inläggsförfattare

          Hallau!
          Jorå, 25 grader och strålande sol, mmm!
          Var stöder för ROC med i beta versionen också?

          Aha, min vän Simon ja 🙂 Han är trevlig! Han har funderingar på att bygga in ROC i sitt koncept just på långa avstånd. Jag håller på med lite utvecklingsarbete åt honom med ROC:en. De trådlösa SI-enheterna, SRR, är ju SportIdents egna trådlösa enheter, dock säljs de inte i Sverige ännu, vet inte varför… De har dock 2 nackdelar som jag ser det för onlinesaker… För det första så är det one-way-kommunikation som jag har förstått det… mastern skickar, och om något stör just då så kommer inte stämplingen fram och den försöker inte igen. Nackdel nummer 2 är att USB-stickan som tar emot stämplingarna inte kan skicka kommandon till mastern och därmed tex läsa ut missade stämplingar.
          Jag gillar också hans radiolösning med meshnätverk!

          //Oskar

          Svara
  3. Christoffer

    Nu har jag äntligen fått OLA och MySQL fått att fungera på min PC. Vilken mapp klistrar jag in i om jag vill köra med ditt script ? 🙂 Är det C:\Program Files (x86)\OLA 5.1\webpages/results?

    Svara
    1. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Grattis 🙂 Det beror lite på vilka script det handlar om. Är det de 1.html och resultat*.html så kan du lägga dem i den ja. Är det asp-filerna så måste du ha en IIS installerad på en Windows för att det ska fungera, och då är det i inetpub\wwwroot oftast.
      //Oskar

      Svara
        1. Oskar Berg Inläggsförfattare

          Precis, eller köra en Windows Server som jag föredrar att göra 🙂 Får en bra känsla i magen av att köra server istället för klientoperativ 😉

          Svara
  4. Christoffer

    Okej, ska kopiera in mappen i inetpub\wwwroot och testa att köra i helgen 🙂

    Haha har man inte en sådan kan man inte göra så mycket mer än att köra sin windows 7 än så länge 🙂
    Men vad tror du en windows server dator kan ligga på? Känns som man får köra på något sådant under WOC2016 😉

    Svara
    1. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Läckert, teknikmeck, kul! Själv ska man ju halta runt Göteborgsvarvet 🙂
      Sant!
      Hmmm, det bästa är väl om man kan få låna en av ett företag. Billigast… Tror de går lös på lite pengar om man säger så… Kolla Dustin eller nåt 🙂

      Svara
    2. madcap

      Vem ska komma åt sidorna som ligger på servern? Om det bara är för TV-skärmar och arrangörens datorer tror jag inte du behöver ha Windows Server. En normal modern bärbar dator med Windows 7/8 räcker långt. Med en bärbar dator har du ju fördelen att du slipper ha extern UPS.

      Om servern ska vara åtkomlig för publikens telefoner, plattor och datorer kan det bli en annan sak, då kan ju antalet användare bli rätt stort.

      Svara
      1. Oskar Berg Inläggsförfattare

        Som vanligt gäller ju tesen, testa innan, och funkar det så är det bara att köra 🙂 Själv älskar jag kombinationen bärbar dator och Windows Server, då vet jag att allt funkar och behöver inte oroa mig för den biten. Det enda är disken som man inte har raidad i den bärbara, men jag tar hellre ett batteri i servern än raidade diskar tror jag. Osså är de bärbara så smidiga att transportera 🙂

        Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.