Version 2.2

Ja, som en del av er har sett så finns en ROC registrerad som kör version dev2.2, observant 🙂

Den nya versionen utvecklas fortfarande och kommer sedan att testas innan ni får njuta av den. Följande är mina tankar om vad som kommer att ingå:

  • Stöd för seriella SI-mastrar som man har råkat sätta till 4800 bit/s i hastighet. De programmeras automatiskt om att köra 38400 bit/s precis som USB gör som standard.
  • Stöd för Extended Mode i SI-mastrar. Också bra för oss som ibland glömmer en felaktig kryssruta ikryssad 🙂
  • Prestanda… ROC:en ska kunna skicka stämplingar mycket fortare än innan. En anledning som jag ser är om man tex trots tuffa tester när tävlingsdagen kommer inte har mottagning på ROC:en vid start där man har Check online. Då kan man när starten stänger ta ROC:en till arenan och koppla in den på nätverket där (som har internetkoppling), så rapporterar den snabbt hem alla registrerade stämplingar som den tidigare inte har kunnat skicka, och de ploppar snabbt in i tex OLA. Då slipper du läsa in checkningarna från mastrarna som ändå är lite bökigt.

Sen får det räcka med ändringar för version 2.2. Vill inte ha in för mycket ändringar heller. Det ska fortfarande vara en robust lösning som inte småstrular… De 2 första punkterna ovan är en del av den tankegången. Det ska… bara funka är filosofin.

//Oskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.