Tredje nya funktionen när jag ändå är igång

Efter önskemål från flera att kunna skicka stämplingar från en ROC via en samlingsbox så kommer nu funktionen i version 7.

Vad man får tänka på här är att samlingsboxarna kör 4800 bit/s på alla in-portar och även på ut-porten. Ut lägger den även på en liiiiiten paus mellan varje stämpling. Kopplar man då in 2 ROCar som skickar stämplingar i 4800 bit/s, så kommer samlingsboxen att tvingas att slänga stämplingar. Tänk även på att om du har kopplat in ytterligare en samlingsbox i den första så räknas de stämplingarna också in.
Att få in stämplingar så man fyller 4800 bit/s kräver dock en hel del enheter kopplat till ROCen och många löpare samtidigt.

Med denna funktion så läses heller inte SI-enhetens historik ut då det är SportIdentenhetens raw-data som skickas.

Seriekabeln mellan ROC och dator är en så kallad nollmodemkabel eller laplinkkabel för er som var med på den tiden 🙂 Det är alltså en hona-hona korsad kabel.

Med vänlig hälsning Oskar

2 tankar kring ”Tredje nya funktionen när jag ändå är igång

 1. Chris Bagge

  Hej Oskar
  När du kan skicka data till en samlingsbox kan du nog koppla på TinyMesh på samma sätt.

  Svara
 2. Sune Johansson

  På 2 ingångar kan samlingsboxen maximalt ta emot 2 x 30 stämplingar på 1,19 s utan någon paus mellan stämplingarna (bitrate 4800 hela tiden , 30 x 19 /480 = 1,19 s ). Utgångsbufferten blir då helt fylld och levererar sedan stämplingar i ytterligare 1,5 s. — 60 löpare kan alltså stämpla inom 1,19 s utan att samlingsboxen tvingas slänga någon stämpling.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.