Ny funktion i ROCen på väg

Efter årets teknikfrossa i Örebro så testade vi att köra rå SI-data direkt från SI-enheterna till en nätverksdress på Björns önskemål. Anledningen är att han då kan ha en ROC i sitt Racom-modem där han redan i första radion i skogen kan terminera TCP-sessionen och låta radioprotokollet sköta omsändningar mm. Sen skapar mottagande radio en ny TCP- eller UDP-session mot någon utrustning på nätverket. I vårt fall testade vi med Tibbos virtuella com-server (finns att ladda hem på http://tibbo.com/support/downloads/tdst.html ).

En video som visar hur funktionen funkar i ROC-världen 🙂

Funktionen kommer i nästa version av ROC som förmodligen får version 7.0.

Intressant hade ju varit om tex OLA och MeOS införde funktionen att ta emot rå SI-data över nätverket, då behöver man inte gå omväg via en virtuell com-port.

//Oskar

7 tankar kring ”Ny funktion i ROCen på väg

  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Kul du gillar videona 🙂 Tänkte det blir lite enklare att förstå hur allt är kopplat då 🙂

   Svara
 1. Chris Bagge

  En sådan funktion finns (nästan) redan ;-). Simon Harston har en mjukvara som tar in rå SI-data från en COM port och skickar ut det på en TC/IP socket. Det är möjligt med både en rå TCP/IP socket , SiRAP v2 protkol och SIRAP v.1 protokoll (för OE/OS 2003, OLA och Meos).

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Fast det hjälper inte i det fallet där Björn har en radio ute i skogen som vill terminera ROCens tcp-session. Med ett extra program så måste stämplingen in till arenan först. 🙂
   Men visst, nästan samma, men nu slipper man gå omväg över ett extra program. 🙂
   Ju fler verktyg man har i sin palett ute i skogen, ju bättre är det ju 🙂

   Svara
 2. Chris Bagge

  MeOS kan ta in stämplingar direkt på TCP. Den använder SIRAP protokol v.1. I fliken SPORTident väjls COM-port ”TCP”. När man aktiverar ska man sedan välja port.

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Sant, men det kräver en konvertering av datat på vägen. Jag har ställt frågan till Erik om han kan lägga in stöd för det i MeOS så får vi se. OLA är redan på gång med stöd 🙂

   Svara
 3. Simon

  I have recently updated my software to permit a raw TCP/IP socket as input as well as output. 🙂
  So if the IP of the computer in the arena is public, all your ROCs could send their raw SI-data via TCP to my software, and my software will then convert to SIRAPv1 or v2 or many other things.
  Oskar, we’ll chat about this in three weeks in South Sweden, OK? 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.