Ny version

Då är version 6.6 släppt. Endast uppdaterad med fler modemdrivrutiner. Nu stöds även tex D-LINK DWM-157 rev C. Jobbigt när samma modell kommer ut i olika hårdvaruversionsnummer…

//Oskar

12 tankar kring ”Ny version

 1. Håkan Stolt

  Jag har köpt ett paket fråm m.nu med rasp 3 och helt nya USB-modem D-link DWM-157 ver. C1 Firmware 3.0.3EU. Laddat Telia kontantkort. Men får det inte att funka med ROC:en ver. 6.6-1. Är det någon annan som har provat den kombinationen?

  PS. Jag får stickan att funka på en iMac men inte på min MAcBook Air. Jag tror D-Link. DS.

  Svara
  1. Johan Risberg

   Jag får inte heller igång DWM-157 H/W ver C1, FW Ver 3.0.3EU med ROC 6.6-1. Telenor abonnemang och det fungerar på en Win10 laptop.

   Svara
  2. Anders L

   Jag har också försökt få den kombinationen att funka, men lyckas inte. Modemet hittas men sen är det stop, jag får den inte att koppla upp.

   Vad använder folk som faktiskt använder det ute på tävlingar? Jag börjar bli frustrerad…

   Svara
 2. Håkan Stolt

  Nu har jag provat några kvällar med följande stickor:
  Huwawei E1750 (tre olika)
  Huwawei E3372s
  Huwawei E173 (två olika)
  Huwawei E220
  Huwawei E3276
  Huwawei E3351
  ZTE MF190
  ZTE MF820D
  D-Link DWM-157 rev. C1

  Jag har kör på både ROC ver. 6.5-3 och ver 6.6-1

  Det enda som funkar helt är Huwawei E3351

  Skumma symtom. Nästa samtilga modem registrerar en ”Ring hem”, men det är bara med E3351 som ger en efterföljande ljud- och ljussignal vid ring hem och kan skicka stämplingar. Övriga kommer inte så långt.

  Är det någon som har några bra tips på vad det kana vara för fel?

  Svara
  1. David

   Dålig uppkoppling? Problem med strömmatning? Om modemet inte fungerar borde du inte få någon ring hem alls.

   Svara
  2. Felix

   Fick samma symtom när jag hade slut på surf på kontantkortet.
   Den registrerade ring hem, men sen hände inget mer.
   Det gjorde att jag trodde där fanns surf på kontaktkortet.

   Svara
  3. Cristian Olivestam

   När jag laddat hem ROC skivavbildningsfilen ROC_ver6.7-release1 änvände jag en USB kort-läsare/skrivare för skriva skivavbildninsfilen till 8GB micro SD kortet (Transcend Premium 400x). Jag fick hela tiden det skumma felet att ROCen syntes på http://roc.olresultat.se men truddelutten spelades inte upp och inga stämplar kom in när jag använde USB 3G modemet. Använde jag Nätverkskabel till min router fungerade allt perfekt. När jag istället använde den microSDadaptern som följde med och satte in i kortläsare/skrivaren i datorn och använde Win32 Disk Manager – 1.0 och fick över skivavbildningsfilen på detta sätt. Då fungerar allt klanderfritt.
   SLUTSATS använd microSDadaptern direkt i datorns kortläsare och skriv över skivavbildningsfilen med Win32 Disk Manager – 1.0 som kan nedladdas

   Svara
 3. Mathias Björklund

  Jag har haft bekymmer med det inbyggda wifi och raspberry Pi 3B. Bara i knappt 50% av fallen kommer wifi länken upp som den ska. Genom att lägga in ’wpa_cli reconnect’ i felhanteringen vid första callhome (rad 225 i init.sh) så kommer enheten numera alltid upp. (Mail skickat till Oskar, men inget svar ännu)

  Svara
 4. Henrik Persson

  Har haft samma typ av problem med versionerna 6.6.1 och 6.7.1. Modemen kopplar upp sig, säger hej och kopplar ner. Det ser man på lysdioden på modemet där den först var grön men efter handskakningarna kopplade den ner direkt.

  Jag har gått tillbaka till 6.5.3 där det funkar bra.

  Svara
  1. Henrik Persson

   6.5.3 funkade dessvärre inte heller så bra. Är det något som ändrats på serversidan?
   Abonnemanget det körs på har inga begränsningar så det är inte slut på data där iaf. Har det uppdaterats något på serversidan?

   Är det någon som har fått det att fungera med modem, senaste versionen samt både USB och seriella enheter?

   Svara
 5. Anders

  Uppdaterade till 6.6.1 och åkte på samma fel, testade med Huawei E3131 (HI-Link), Huawei E3372, Huawei E367.

  Uppgraderade till 6.7 då fick jag det iaf att fungera med Huawei E367, men inte med Huawei E3131 (HI-Link).

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.