Ny server

God morgon på er! Igår var en mörk ROC-dag… Pga värmeproblem i serverrummet så gick ROC-servern upp och ner som en jojo… Jag har spenderat kväll och en bit av natten tillsammans med prinsbröllop på TV för att sätta upp en ny server på ett annat ställe. Nu är servern uppe och en backup från igår 05:00 är inläst. Så det som hände igår är borta.

Ledsen till alla er som körde tävlingar igår! Det var väl bara High Chaparall-sprinten som klarade sig i en slot då servern var uppe 🙂
Nu är det mesta återskapat, så kör hårt igen! 🙂
//Oskar

3 tankar kring ”Ny server

 1. Chris Bagge


  Först en stor tack till Oskar för at ha kämpat med detta, i sin fritid. Du är en av många som använder mycket fritid till stöd för O-sportens! Det måste vi komma ihåg ;).
  Hur gick det då lördag? Skulle ha haft två ROC’ar i skogen. Tände ROC’arna inne på kansliet, ingen ”trudelutt”?
  Försökte en gång till, fortfarande ingen ”trudelutt”! Försökte att koppla upp mot ”roc.olresultat.se”. No connection!
  Lätt panik. Drog fram plan ’B’. Försök att nå ut till kontrollerna med ’Tiny Mesh’ utrustning! Enheterne fungerar också som repeater. Estimerade at det åtminstone var två ”steg” ut tilll första kontrollen. Iväg i skogen med två Tiny Mesh i rygsäcken och en i handen. Ut tills dess radiokontakt förloras, och tillbaka till dess kontakt återupprättats. Står på en ås. Lämnar kvar en Tiny Mesh som repeater och fortsätter. 100 m från kontrollen förloras radiokontakten igen, fa… Går ungefär 100 m tillbaka och sätter upp repeater. Når ut til radiokontroll 1 i tre steg! Måste tillbaka til kansliet och hämta ekstra Tiny Mesh enheter. Hemma i kansliet beslutar speaking att flytta radion till annan kontroll. Programmerar upp en reserv SPORTident SRR kontroll med nya kontrollnumret. Iväg i skogen igen. Ut till radiokontroll 2. Radiokontroll 1 kan länka hem data från radiokontroll 2! Alt funkar!

  Varför har vi två typer radiokontroller? Jo, även i lilla Danmark (är dansk orienterar i FIF Hillerød) är det problem med 2G / 3G radio i våra skogar. Därför har vi också byggt upp radiokontroller som inte är GSM baserade. Kör med 0,5W i 868 MHz bandet. Gjort med ”Demonstation kit” frå Radiocrafts i Norge. Begge system är bra, men tillsammans ger dom ännu bättre möjligheter. (Hoppas ni i Sverige kan förstå min 60-tals svenska. Flyttade tillbaka till Danmark i 1966).
  //Chris Bagge FIF Hillerød

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.