World cup i Lysekil

Så har man varit med O-Ringens IT-buss i Lysekil och Munkedal för att ratta IT. Det blev en spännande och hårt arbetande helg kan man lugnt sammanfatta det som! Jag måste säga att det var ett fantastiskt gäng man fick chansen att jobba ihop med! Ett stort tack till er allihopa! Jag hade en jättelärorik helg med många skratt men även stort allvar och focus från alla inblandade när skiten hoppade in i fläkten! Nu väntar jag med spänning på en ordentlig utredning om vad som gick snett samt att vi alla får ta del av den och en åtgärdsplan. Stort tack till Petra och P-A från Sportident för all hjälp till oss på IT samt för deras enorma engagemang och felsökning! Kul att se så dedikerat folk! Härligt att fått jobba ihop med er!
En av sakerna jag lärde mig i helgen var att det finns en kryssruta i OLA på dialogen för avläsning av brickor som heter ”Extern tidtagning”… Glöm inte att kryssa i den om ni tar måltid på något annat sätt än det vanligt. Det var fotoceller som måltid i helgen och det hade missats att kryssa i den rutan, vilket fick till följd att måltiden skrevs över med ingenting vid avläsningen. Det löste sig genom manuellt arbete tills problemet var identifierat. Det påverkade dock inte tävlingen i sig, men gav merarbete.

Ikväll ska jag inte göra någonting 🙂
//Oskar

12 tankar kring ”World cup i Lysekil

 1. Christoffer

  Trots det gick som det gick på lördagen så hade jag extremt kul och intressant på samma gång 🙂
  Kul att jobba med dig och hoppas på fler gånger 🙂

  Du får starta grillen ikväll och öppna en kall 🙂

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Ja, jag måste säga att så mycket har jag inte lärt mig på en orientering på länge! 🙂
   Same same som vanligt!!
   Det kunde ju ha blivit så…. men….

   Svara
 2. Felix

  Då kanske någon kan förklara lite vad som gick fel med programmeringen av SI enheterna? man vill ju inte råka göra samma misstag…

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   http://sportident.se/news.aspx?newsid=353
   Dessutom finns det en kryssruta i pinnavläsningsdialogen som heter ”Extern tidtagning”, den var inte ikryssad först vilket gjorde att måltider skrevs över med SI-pinnarnas tomma måltid så alla fick gå till röd utgång. Det löstes efter ett tag. Fast ingen tappade måltider. De las in i efterhand. Att extern tidtagning ska vara ikryssad var för att fotoceller användes.
   Det som var fantastiskt var att startgrinden funkade! Det var en helt nyutvecklad funktion i OLA bara några veckor innan. Dessutom kördes startgrinden över radiomodem till arenan från starten som låg 1 km från arenan. Och det fungerade! 🙂 Vi blev dock tvungna att löda en specialkabel till modemen och dessutom sätta upp ett modem som repeater halvvägs för att det skulle funka, men funka gjorde det!
   Mycket lärdomar från eventet!
   //Oskar

   Svara
   1. Stefan

    Just den där kryssrutan “Extern tidtagning” missade vi ju på O-ringensprinten på torget i Halmstad också… Verkar vara vanligt förekommande 😉 Fast då märkte väl inte du det, du hade ju fullt upp med driften. Då vart PE och jag ganska förvånade när första löparna kom i mål och inga måltider kom upp.

    Svara
     1. Stefan

      Och det vill du att jag skall komma ihåg 😉
      Det var någon form av fotocell samt en tidig version av Sportidents trådlösa utrustning.

     2. Oskar Berg Inläggsförfattare

      Fotocell med SportIdents egenutvecklade program för att para ihop tid och nummerlapp. Denna programvara är dock tydligen gången ur tiden har det sagts mig.
      Mvh Oskar

 3. Henrik

  Kul att det hänt en del i utvecklingen vad gäller startgrindar. Vid VM 2004 körde vi trådad överföring från starterna. En dag var det 3 km. 4 kablar för 3 grindar och en för headset. Han som drog tråd hade att göra…

  Svara
  1. Oskar Berg Inläggsförfattare

   Hahaha, ja, det där med tråddragning är ingen höjdare… Tänk om kabel kunde väga lite mindre 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.