Helg utan älg 2012

Det första riktigt egna teknikifierade evenemanget var Garda IK:s Helg utan älg 2012. Där var bror Erik sekretariatschef.

Erik

Tillsammans körde vi följande tekniker:

  • Onlineresultat
  • Trådade onlinekontroller
  • 3G-onlinekontroll inhyrd av Linköpings OK
  • TV-resultatskärmar, 13 stycken 46″ TV.
  • Målstämpling online
  • Checkenheterna vid start online via tråd
  • Arena uppkopplad via 4G

Efter O-Ringen så föddes idén om att man skulle kunna göra vanliga tävlingar lika teknikintensiva som O-Ringen. Så i oktober, 3 månader efter O-Ringen så hade vi repat kraft och funderat ut lite lösningar, fixat utrustning och var på det igen. Helg utan älg möttes med mycket positiva omdömen! Tävlingen blev till och med nominerad som 1 av Gotlands 3 bästa idrottsevenemang 2012!

Följ med på resan och mys 🙂

På torsdag eftermiddag är det dags att packa utrusningen för att åka mot båten till Gotland. Det blir en del utrustning 🙂

hua1hua2

Framme i Ljugarn efter midnatt. Fredag morgon, genrep, kabeldragning och gräva ner kabel.

 

hua3hua4

 

Kabeln framme vid onlinekontroll:

hua5

Resultatskärmarna äntligen uppe och fungerande… Vem släckte ljuset? Vart tog tiden vägen? Är det redan kväll? Mysig känsla att se 13 stycken 46″ TV lysa i mörkret på ett fält i skogen 🙂

hua6

Lördag morgon, full fart, allt ska monteras upp och kopplas ihop. Onlinekontroller ska ut. Skärmar upp och igång. Mycket att göra! Samtidigt kan man inte låta bli att stanna upp och njuta av naturen. Dimman som hänger över arenan. Arenan börjar så sakteliga vakna till liv.

hua7

Här är OLA- och MySQL-server, server för resultatskärmarna samt onlineresultat och PC för att få in onlinestämplingarna från Linköpings OKs onlinekontroll.

hua8

Här kommer de trådade onlinekontrollerna in. 2 stycken ute i skogen per etapp, sista kontrollen och mål. Även Checkonline kommer här. PC:n till vänster är en LinuxPC som tar emot alla Checkningar. När sista start har gått får man en fil på ett USB-minne som man sedan tar till en PC med OLA där man använder den nyutvecklade funktionen för att läsa in checkningar från en fil. Den utvecklades just åt oss för att detta skulle fungera. Tack Henrik! Funkar finfint, precis som i testerna!

hua9

Resultatskärmarna i 2 tält med skärmar åt båda hållen.

hua10

Söndagens tävling rullar på den med och de tävlande som ska till fastlandet börjar rulla mot båten. Då är det dags att riva och packa ner utrustningen i full fart. Den utrullade tråden får bli kvar tills dagen efter. Bror får ta hand om den tills vi ses igen. Alla hjälps åt. Sen är det full fart till hamnen och båten, och vi lyckas sladda in med mindre än en halvtimme till godo, det är lugnt 🙂

hua11

En 3 timmars lyxkryssning Oskarshamn och en 3 timmars bilresa hem väntar innan man får komma i säng. Dagen efter är det bara upp och till jobbet som vanligt. Vad hände med helgen? 🙂 Dock hänger ett lyckligt leende kvar sen helgen. Allt gick bra, tekniken bevisad och det var fantastiskt kul att återigen jobba ihop med bror. Jättekul att få träffa mor o far!

//Oskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.