Version 3.4

Jaha, så här tätt har jag väl aldrig släppt uppdateringar. 2 dagar sen sist. 🙂 Vår första utländska ROC:are (från Sydafrika) meddelade att hans SI-nummer blir fel… Det visade sig att han använde ett pcard. Jag har aldrig sett ett sånt, än mindre testat ROC:arna med ett pcard… Efter lite läsande i SI-programmeringsmanualen så står det så fint att man bara ska använda 3 av 4 byte för att räkna ut SI-nummer. Den 4:e byten är bara för att tala om vilken serie den kommer ifrån. Dock så verkar det som om våra vanliga SI-pinnar inte levererar den infon, alltså har den alltid varit noll. Alltså har allt funkat kanon. Men just pcard levererar en 4:a i det fältet eftersom de tillhör serie 4. Då blev SI-numret 4*256*256*256 för högt… Jag har nu ändrat och tagit bort den 4:e byten ur beräkningen.

Sydafrika… tänk… Någon mer än jag som tycker det är helt fantastiskt att det i skogen i Sydafrika kan sitta en liten Raspberry Pi med ett modem som sedan skickar stämplingar till en server på andra sidan jorden till Halmstad. Sen far stämplingen tillbaka till en arena någonstans på andra sidan jordklotet igen…? Fantastiskt tycker jag! Svårfattat, men läckert! 🙂

//Oskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.