Long time no blogging…

Trevligt 2017 på er! Jag har haft lite semester från bloggen under sommaren vilket ni säkert har märkt 🙂

Så vad händer 2017? Ett litet oskrivet blad än så länge. Just nu håller jag på att lägga sista handen på en omstrukturering till min miniknatsmodul. Nu ska man inte behöva OLA, utan bara 1 eller 2 ROC:ar är tanken. Har uppdaterat gphoto på ROC:en också så fler kameror ska stödjas.
Detta ska testas på Hallandspremiären.

//Oskar

WOC

Jaha, då är VM över. Vilken underbar vecka i Strömstad! Själv var jag där som IT-coach via SOFT tillsammans med Åke Larsson. Alla la verkligen ner ett fantastiskt arbete och allt var en succé! Jättekul verkligen! Själv behövde jag knappt göra någonting då alla andra var så duktiga! Jag högg in där det behövdes, och ironiskt nog för en IT-coach så hjälpte jag till att skriva ut start- och resultatlistor samt häfta upp pappersresultat 🙂 Skriva ut och häfta upp pappersresultat… det har jag inte gjort på 4 år 🙂 Det var ett antal personer som hade rätt kul åt det och jag kunde ju inte annat än instämma i den muntra stämningen 🙂
Under veckan fick jag också tid att hjälpa Åke att få in stöd för hans D-link-modem på ROC:en. Av någon anledning ställde det sig i disablat läge som default… Vad ska man då med ett modem till tänker jag… Men nu funkar det i kommande version 6.4. Det kommer även stöd för millisekunder på önskemål av Sportident i Sverige och England. Dock har SI-enheterna bara stöd för 1/256 sekund, inte 1/1000. Så det är en upplösning på ca 4 millisekunder.
Så är man åter i de vanliga rutinerna och my day time job är igång igen 🙂
Nästa event för mig blir som IT-coach på de 2 SM-helgerna.
//Oskar

Batteri

Jag tog hem ett nytt batteri från Ebay då det äntligen verkar komma lite större USB-batterier! Jag chansade på detta batteri:
http://www.ebay.co.uk/itm/151577623916
…det visade sig vara en bra chansning. Batteriet höll i 20 timmar med ett 4g-modem på en Raspberry 3 mot 10 timmar med det vanliga 10 Ah-batteriet som jag kör med.
Dessutom kostade batteriet endast 200 kr! Det får bli ett par såna till tror jag 🙂
//Oskar

Tjoget

Så har jag haft min orienteringspremiär för året 🙂 Jag har varit på en drös tävlingar innan, men bara för att hjälpa till med tekniken 🙂 Nu fick jag chans att gå upp i gryningen och springa mina 6 km. En underbar känsla! Så klart tittade jag till lite extra när jag passerade en ROC 🙂 Alltid kul att få använda tekniken på riktigt också 🙂 Sen såg jag en teletråd, så jag gissar på trådad förvarning… En röst som ropade upp förvarnade lag fanns också. Jag saknade resultatskärmar med sekundsnabba resultat. Det funkade dock hyffsat med resultaten i mobilen. Lite segt imellanåt. Sen om det var mottagningen eller servern vet jag inte.
Trevligt arrangemang! Extra plus för swish i kiosken då barnen lever för att spendera alla pappas pengar i kiosken 🙂

En liten förtitt på en övervakningsfunktion för ROC:arna likt den som finns i Androidappen:
http://roc.olresultat.se/dev6.4/
Logga in på din tävling med ROC:ar och klicka på Övervakning. Autouppdateras var 5 sekund. Standardvyn uppdateras var 40 sekund.

//Oskar

ROC 6.3

Sorry… Lysdioden slutade visst funka i 6.2… Det är nu löst i 6.3 som ni kan uppdatera till genom att kryssa i uppdatering under inställningar på varje ROC.

Tog bort en fil för mycket när jag gjorde imagen…

//Oskar