WOC

Jaha, då är VM över. Vilken underbar vecka i Strömstad! Själv var jag där som IT-coach via SOFT tillsammans med Åke Larsson. Alla la verkligen ner ett fantastiskt arbete och allt var en succé! Jättekul verkligen! Själv behövde jag knappt göra någonting då alla andra var så duktiga! Jag högg in där det behövdes, och ironiskt nog för en IT-coach så hjälpte jag till att skriva ut start- och resultatlistor samt häfta upp pappersresultat :-) Skriva ut och häfta upp pappersresultat… det har jag inte gjort på 4 år :-) Det var ett antal personer som hade rätt kul åt det och jag kunde ju inte annat än instämma i den muntra stämningen :-)
Under veckan fick jag också tid att hjälpa Åke att få in stöd för hans D-link-modem på ROC:en. Av någon anledning ställde det sig i disablat läge som default… Vad ska man då med ett modem till tänker jag… Men nu funkar det i kommande version 6.4. Det kommer även stöd för millisekunder på önskemål av Sportident i Sverige och England. Dock har SI-enheterna bara stöd för 1/256 sekund, inte 1/1000. Så det är en upplösning på ca 4 millisekunder.
Så är man åter i de vanliga rutinerna och my day time job är igång igen :-)
Nästa event för mig blir som IT-coach på de 2 SM-helgerna.
//Oskar

Batteri

Jag tog hem ett nytt batteri från Ebay då det äntligen verkar komma lite större USB-batterier! Jag chansade på detta batteri:
http://www.ebay.co.uk/itm/151577623916
…det visade sig vara en bra chansning. Batteriet höll i 20 timmar med ett 4g-modem på en Raspberry 3 mot 10 timmar med det vanliga 10 Ah-batteriet som jag kör med.
Dessutom kostade batteriet endast 200 kr! Det får bli ett par såna till tror jag :-)
//Oskar

Tjoget

Så har jag haft min orienteringspremiär för året :-) Jag har varit på en drös tävlingar innan, men bara för att hjälpa till med tekniken :-) Nu fick jag chans att gå upp i gryningen och springa mina 6 km. En underbar känsla! Så klart tittade jag till lite extra när jag passerade en ROC :-) Alltid kul att få använda tekniken på riktigt också :-) Sen såg jag en teletråd, så jag gissar på trådad förvarning… En röst som ropade upp förvarnade lag fanns också. Jag saknade resultatskärmar med sekundsnabba resultat. Det funkade dock hyffsat med resultaten i mobilen. Lite segt imellanåt. Sen om det var mottagningen eller servern vet jag inte.
Trevligt arrangemang! Extra plus för swish i kiosken då barnen lever för att spendera alla pappas pengar i kiosken :-)

En liten förtitt på en övervakningsfunktion för ROC:arna likt den som finns i Androidappen:
http://roc.olresultat.se/dev6.4/
Logga in på din tävling med ROC:ar och klicka på Övervakning. Autouppdateras var 5 sekund. Standardvyn uppdateras var 40 sekund.

//Oskar

ROC 6.3

Sorry… Lysdioden slutade visst funka i 6.2… Det är nu löst i 6.3 som ni kan uppdatera till genom att kryssa i uppdatering under inställningar på varje ROC.

Tog bort en fil för mycket när jag gjorde imagen…

//Oskar

Raspberry Pi 3

Jaha, hur länge räcker batteriet på en Raspberry Pi 3 undrar ni väl? För det gjorde jag :-) Jag tog ett och samma batteri på 10 Ah och testade på en Raspberry Pi 3, Raspberry Pi 2 och en gammal Raspberry Pi B. Satte ett 4g-modem på dem och körde.

Resultatet blev:

Raspberry Pi B
12h 41m

Raspberry Pi 2
14h 38m

Raspberry Pi 3
13h 31m

I min värd är Rasp3:an vinnaren, 13 timmar är mer än vad jag behöver :-) Och snabbare Rasp ger snabbare uppkoppling!

//Oskar

Vad har ni för storlek på era SD-kort?

ROC:en har allt eftersom laddats med nya funktioner och därmed olika program som alla tar utrymme på SD-kortet. Det 4 GB-kortet jag använder idag börjar sakta men säkert fyllas upp.

Så 6.2 är förmodligen den sista version som kommer för 4 GB SD-kort. Jag kommer bli tvungen att gå över till 8 GB SD-kort.

Sitter och filar på det sista på 6.2 nu…

//Oskar

Miniknat

Många glada kommentarer både under tävlingen och efter tävlingen för diplomen till våra kära miniknatare samt bildspelet på alla miniknatare på en TV i resultattältet blev det :-) Kul!!

Sen att jag glömde dra igång liveresultaten under 2 timmar ena dagen kan vi prata tyst om… Det är helt klart dags för en checklista! Mycket att tänka på under kort och intensiv tid!

En annan kul anekdot var andra dagen då vi satte upp en trådlös länk till sista kontrollen… Släpade dit bilbatteri… Satte upp en PC med OLA att ta emot SIRAP-stämplingar… Sen glömde vi konfigurera onlinekontrollen i OLA, humor :-) Och speakern sa inget… Hade varit bra med lite feedback där :-) Börjar det bli dags för IT-övervakning på en arena…?

Första dagen (natten) försökte vi köra wifi på resultatskärmarna, det slutade i totalt fiasko… Vi tror att det var Accesspunkten som var boven… Då hade vi ändå en rejäl HP 420-AP, proffsgrejer tänkte vi… Men även såna går väl sönder antar jag :-) Det blev nätverkskabel resten av helgen :-)

Glad påsk på er, nu ska jag hem och lägga 2 lastpall med kantsten i trädgården, gott med lite analogt arbete som omväxling!

//Oskar