månadsarkiv: maj 2020

Efter mycket utvecklingsarbete

Nu är allt som vanligt igen 🙂 Fast ändå inte…. Jag har gjort om webben från gammal klassisk asp-kod till PHP-kod för att kunna hosta den på linux eller windows. Hemma kör jag den på en Raspberry tex 🙂 Sättet att jobba i webben är ändrat. I början var det ju inte så många ROCar, men nu med över 1000 ROCar så är det lite jobbigt att se allas. Så jag har tagit tävlingskonceptet vidare. Nu kör man från sitt eget konto där man har alla sina ROCar. Sen lägger man över de man ska använda på en tävling till sin tävlingsflik. Man kan även låna och låna ut ROCar. Hoppas det ska falla i smaken.

Det andra stora utvecklingsprojektet har varit att byta från operativsystemet Raspbian anno 2012 på ROCen till Raspbian anno 2019. Mycket har jag hunnit göra med ROCen under dessa år och många små ändringar som jag hade glömt att dokumentera så klart. Nu har jag kommit en bra bit på vägen och det mesta ska fungera, så jag släpper den till er nu för test. Denna version har nu stöd för Raspberry Pi 4.

Så låt mig presentera, version 7.0 av ROC!
http://roc.olresultat.se/ver7.0
Den ligger inte som default ännu då jag inte är helt klar med den. Hoppas ändå ni blir nöjda med den!

OBS: Mixa inte en ROC version 7 med webbgränssnittet för version 6.9, det kommer inte bli bra då jag valt att bygga om delen som talar om vilken funktion ROCen ska köra!

Nyheter:
Stöd för Raspberry Pi 4.
Bytt operativsystem på hela ROCen. Från äldsta versionen av Raspbian till nyaste versionen av Raspbian. 8 år mellan dem.
Hade missat att jag hade satte att sendPunches bara skickade 1 stämpling i taget. Nu skickar den 10 stycken igen.
Man kan nu mata in hostname som SIRAP-server.
Byggt om hela det grafiska gränssnittet på webben. Nu loggar man in på ett eget konto och har bara sina egna ROCar att tänka på.
Varje ROC kan nu bara tilldelas 1 funktion.

Ny server

Då var det dags igen 🙂 Nu har jag flyttat websiten roc.olresultat.se från en Windows Server 2008 då supporten för det operativsystemet upphört för gemene man. Websiten är flyttad till en nyare Windowsserver.

Säg till om ni hittar något som inte fungerar eller fungerar dåligt.

Jag har även lagt till HTTPS på siten. Dock verkar inte allt fungera med det ännu, får kolla vidare på det en annan dag 🙂

Ta vara på er där ute i coronatiderna!

//Oskar