månadsarkiv: juli 2018

Long time no see….

Hej på er alla så här i sommarvärmen! Som ni säkert har märkt så har jag misshandlat denna blog rätt kraftigt det senaste året. Kan bara be om ursäkt för det! Jag har haft ett arbete som har krävt mer tid än vad jag och familj har klarat av. Nu har jag förhoppningsvis löst detta permanent genom att helt sonika byta jobb… igen… Nu ska jag förhoppningsvis få mer tid till familj och mitt stora intresse för orienteringsteknik!

För att fira detta så tänkte jag att jag helt enkelt släpper en ny version av ROC för att göra er lite gladare och be om ursäkt för min frånvaro 🙂 Nu ligger version 6.8 ute. Den är provkörd och förbättrad på 10mila i år. Sen är den kvalitetssäkrad på Hallands 3-dagars. Slutligen så kör de den just nu på O-Ringen. Så håll till godo och ha det så kul ute i skogarna!

Ändringar från version 6.7:
Fixat så att fler modem fungerar, även såna som tidigare har fungerat men som slutade fungera i 6.x.
Ta hem inställningar varje gång ROCen startar. Kolla att det är en giltig inställningsfil.
Rättat en bugg som gjorde att snabba ROCar inte alltid kopplade upp modem.
Fixad bugg med fast IP-adress.
Minicallhome kommer nu var 20 sekund. Den hoppar inte över pga stämplingar längre. Svårt att se hur många den har missat mm då. Bättre de kommer regelbundet.
Uppdaterat gpio då den inte funkade på nya versionen av linux kernel=lampan och ljudet funkade inte.
Lagt till kommentarsfält på ROCar som visas när man är inloggad. Bra för anteckningar om en viss kontroll. Körde vi på 10mila bland annat för att hålla koll på vilken 4g-operatör vi hade på vilken ROC.
Lagt på index på minicallhome och stämplingstabellerna för att snabba upp övervakningen som var otroligt seg med flera ROCar.
Fixat ”midnattsbuggen”. Varje midnatt tappades ett antal minicallhomes. Det var servern som gjorde ett stort maintenancejobb. Under tiden låstes tabellen minicallhome. Nu görs uppdateringen post för post istället för alla på en gång.’
Uppdaterat så Raspberry 3+ funkar.

Med vänlig hälsning Oskar