Prestanda

Jaha, så var det dags för en fundering på ett angenämt problem. Prestanda! Kommer den räcka till? Jag vill börja med att be om ursäkt om det var någon som tyckte servern gick trögt igår kväll, men jag tror den klarade lasten utan några problem. Anledningen till att det är dags att kolla lasten är att jag har hört rykten om att O-Ringen är intresserad av lösningen för att ha Check och Start online. Vi pratar minst 20000 stämplingar på 5 timmar. Klarar servern det? Klarar ROC:arna det?

Jag började med att blåsa på 1000 stämplingar i en stor hög på en ROC. Den betade av dem med en stämpling per 2,17 sekunder i genomsnitt på ett vanligt nätverksuttag kopplat till ADSL.

Klarade då servern mängden? Jag blåste på 20000 stämplingar från 3 ROC:ar vilket då skulle motsvara att alla på O-Ringen checkar och ett par pinnstarter antar jag. Resultat?

3:48:00 – 2,05 stämplingar/s
3:27:21 – 1,87 stämplingar/s
3:58:11 – 2,14 stämplingar/s

Så på enbart 3 stycken ROC:ar så blåste jag igenom 20000 stämplingar på under 4 timmar. Under ett O-Ringen är det ju uppdelat på betydligt fler ROC:ar i så fall! Det som är intressant ovan är ju att servern inte viker ner sig trots att 3 ROC:ar blåser på allt de orkar. Genomsnittstiden per stämpling ökar ju inte trots lasten. Bra test.

//Oskar

Ps… Efter lite prestandaoptimeringar så körde jag på 6666 stämplingar från 1 ROC och fick ett genomsnitt på 0,86 sekunder per stämpling. Ds.

Update…. Ännu mer prestandaoptimering… Över vårt ADSL så skickar jag nu 6666 stämplingar från 1 ROC på under 1 timme. I genomsnitt 0,5 sekunder per stämpling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Please answer this question (antispam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.